Pomlajevanje

Pomlajevanje obraza in pomlajevanje kože

Čim bolj dolgo ohraniti zdravje in mladosten videz je želja vseh nas. Žal pa velikokrat za to storimo premalo. Ne upoštevamo nasvetov za zdrav način življenja, kože ne negujemoustrezno, prav tako pa jo pomanjkljivo ali pa sploh ne zaščitimo pred soncem. 

 

Posledice so prezgodaj nastali znaki staranja kože

Na srečo lahko danes koži na različne, neagresivne in varne načine v veliki meri povrnemo zdravje in s tem tudi lepoto. V medicinsko kozmetološkem centru Medico vam nudimo sodobne terapije, ki jih uporabljamo samostojno ali kombinirano glede na vaše potrebe.

Pomlajevanje s hialuronsko kislino (filerji)

Glajenje gub (različno globokih statičnih gub), vgreznjenih brazgotin in drugih defektov kože ter za oblikovanje obraza, kot je povečanje ustnic, lic in brade v ta mesta injiciramo hialuronsko kislino, kot polnilo oz. filer.
Preberite več >>

Pomlajevanje z botulinskim toksinom (botulin oz. botoks)

 Za glajenje gub in preprečevanje nastanka mimičnih oz. izraznih gub na obrazu uporabljamo botulinski toksin A – botulin (botoks, ang. botox). Učinek botulina pa je tudi preventiven. Z zmanjšanjem aktivnosti mimičnih mišic zaviramo in upočasnjujemo nastanek izraznih gub.
Preberite več >>

Mezoterapija z zdravilnimi snovmi

Mezoterapija je metoda, pri kateri z različnimi tehnikami vnašamo v kožo specifično delujoče zdravilne snovi. Poleg različnih koncentracij hialuronske kisline (ki se razlikuje od tiste, ki jo uporabljamo kot polnilo), injiciramo tudi različne vitamineminerale,aminokisline in druge zdravilne snovi.
Preberite več >>

Diamatni piling – dermoabrazija

Diamantni piling (ali diamantni peeling) je postopek dermoabrazije, s katerim kontrolirano, plast za plastjo luščimo površinske sloje kože (diamantni piling obraza in drugih delov telesa). Pri diamantnem pilingu v ta namen uporabljamo tehnološko izpopolnjen, kombiniran mehanizem diamantnih konic in vakuuma.
Preberite več >>

Kemični piling z glikolno kislino

Kemični piling obraza in kože je korektivni postopek v dermatologiji, s katerim dosežemo vidno izboljšanje strukture in funkcije kože. Pri tem uporabljamo glikolno kislino. Zgladijo se drobne gubice (npr. gube na obrazu) in stanjšajo manjše brazgotinice (npr. brazgotine na orbazu).
Preberite več >>

Fotopomlajevanje z intenzivno pulzno svetlobo (IPL)

Poznavanje in razumevanje procesov staranja kože, nam je omogočilo, da se problematike lotimo kompleksno, s tehnologijo nekoherentne intenzivne pulzne svetlobe (IPL terapija). Poleg nekoherentnosti, se žarki ločijo od laserskih tudi po širokem spektru valovnih dolžin, zaradi česar imajo širšo možnost delovanja v različnih plasteh kože (npr. fotopomlajevanje obraza).
Preberite več >>

Fotodinamska terapija

Fotodinamska terapija je medicinski postopek, pri katerem se na kožo aplicira določena fotosenzibilizirajoča substanca, ki jo aktivira naknadno izpostavljanje svetlobi, določenih valovnih dolžin. V dermatologiji  fotodinamsko terapijo uspešno uporabljamo tudi za odstranjevanje sprememb, ki nastanejo na prezgodaj ostareli, od sonca poškodovani koži.
Preberite več >>