Diamantni piling

Diamantni piling – dermoabrazija

 

Kako poteka diamantni piling?

Diamantni piling (ali diamantni peeling) je postopek dermoabrazije, s katerim kontrolirano, plast za plastjo luščimo površinske sloje kože (diamantni piling obraza in drugih delov telesa).

Pri diamantnem pilingu v ta namen uporabljamo tehnološko izpopolnjen, kombiniran mehanizem diamantnih konic in vakuuma.

Globino željenega posega dosežemo z ustrezno nastavitvijo aparata in izbiro primerne diamantne konice.

Diamantni piling – učinkovitost

Z diamantnim pilingom odstranjujemo odmrle celice povrhnjice in koža postane že po prvem posegu mehkejša in na dotik bolj gladka.

Z globljim posegom postopoma odstranjujemo aktinične (z UV žarki) povzročene poškodbe kože, tako da dobi koža po nekaj posegih svetlejši, enakomernejši ten, zgladijo se površinske gubice.

mladostnejšemu izgledu veliko pripomore tudi pospešena lokalna mikrocirkulacija in s tem aktivacija obnavljanja celic v epidermisu in vzpodbujena tvorba veziva v dermisu.

Diamantni piling je zelo primeren za kožo z nevnetnimi aknami, saj se odprejo zaprti in v veliki meri odstranijo odprti komedoni (ogrci), delno pa se pogladijo tudi vleknjene brazgotinice in zmanjšajo široke pore, ki sicer ostanejo po že saniranih aknah.

Pri starejših ali močneje aktinično okvarjeni koži se diamantni piling zelo dobro kombinira z drugimi pomlajevalnimi postopki:

Diamantni piling – možni stranski učinki

Diamantni piling ni boleč. Po posegu se pojavi rahla rdečina kože, ki že po nekaj urah izgine.

Število potrebnih ponovitev dermoabrazije je individualno, odvisno od stanja in izgleda kože.