Laserski & IPL posegi

Nesluten razvoj laserske tehnologije in boljše razumevanje vpliva laserskih žarkov na različne kožne strukture, nam danes omogoča omiliti ali odstraniti marsikatero motečo kožno spremembo.

Na osnovi skrbnega spremljanja novosti na tem področju in nenehnega izobraževanja, 9 letnih izkušenj in vrhunske opreme, vsakemu posamezniku svetujemo in opravljamo zanj najprimernejše postopke, s katerimi dosežemo željen cilj.

V medicinsko kozmetološkem centru Medico vam nudimo sodobne terapije, ki jih uporabljamo samostojno ali kombinirano glede na vaše potrebe.

Lasersko odstranjevanje dlak in z IPL odstranjevanje dlak

Prekomerna poraščenost je pogosta težava, ki se pojavlja tako pri ženskah kot pri moških. Spremlja nekatera bolezenska stanjahormonske motnje, pogosto pa se pojavi tudi zaradi uživanja nekaterih zdravil. Ženske se pogosto odločajo za:

  • trajno odstranjevanje dlak na obrazu,
  • trajno odstranjevanje dlak v predelu pazduh,
  • trajno odstranjevanje dlačic v bikini predelu in
  • trajno odstranjevanje dlak na nogah.
Preberite več >>

Lasersko odstranjevanje kapilar in drugih žilnih sprememb

Trajno razširjene žilice (kapilare) na obrazu, vratnem izrezu in spodnjih okončinah ter tudi nekatere druge žilne tvorbe, danes najuspešneje in z najmanj stranskimi učinki odstranjujemo z žilnimi laserji.
Preberite več >>

Odstranjevanje znamenj in drugih pigmentnih nepravilnosti

S posebno preiskovalno metodo – dermatoskopijo postavimo diagnozo in se odlločimo za najprimernejše zdravljenje (odstranitev znamenj).  Iz estetskih razlogov odstranjujemo pegestarostne pege – zaradi prekomerne izpostavitve UV žarkom nastale lise, površinske pigmentacije, ki se pojavljajo pod vplivom hormonov (melozma) in tiste, ki ostanejo po nekaterih vnetnih procesih.
Preberite več >>

Zdravljenje aken – odstranjevanje aken

Zdravljenje aken poteka individualno. Metodo proti aknam odločimo individualno glede na težo obolenja, ter spol in starost bolnika (npr. akne na obrazu). Če aken ne zdravimo pravilno se lahko pojavijo tudi brazgotine od aken oz. brazgotine od mozoljev.
Preberite več >>

 Odstranjevanje strij – izboljševanje stanja strij

Kako odstraniti strije?” je pogosto zastavljeno vprašanje vendar je odgovor, tako kot pri brazgotinah, da tudi strij ne moremo povsem odpraviti (odstranjevanje strij), lahko pa v veliko primerih njihov izgled izboljšamo, zlasti s kombinacijo različnih postopkov.
Preberite več >>

Odstranjevanje brazgotin – izboljševanje stanja brazgotin

Popolno odstranjevanje brazgotin ni mogoče z nobenim postopkom (velja tudi zalasersko odstranjevanje brazgotin). Lahko pa izgled večine bolj ali manj izboljšamo (brazgotine na obrazubrazgotine od mozoljev).
Preberite več >>

Rozacea oz. rozaceja – postopek zdravljenja

K dermatologu pogosto prihajajo bolniki, ki jih moti zardevanje kože obraza, ki je sprva prehodno, vendar traja vedno daljši čas in končno preide v trajno rdečino. V sklopu bolezni najbolj moteče žilne spremembe – rdečino in razširjene površinske drobne žilice trajno odstranimo z uporabo žilnega laserja.
Preberite več >>

Fotopomlajevanje z intenzivno pulzno svetlobo (IPL)

Poznavanje in razumevanje procesov staranja kože, nam je omogočilo, da se problematike lotimo kompleksno, s tehnologijo nekoherentne intenzivne pulzne svetlobe (IPL terapija). Poleg nekoherentnosti, se žarki ločijo od laserskih tudi po širokem spektru valovnih dolžin, zaradi česar imajo širšo možnost delovanja v različnih plasteh kože (npr. fotopomlajevanje obraza).
Preberite več >>