Hialuronska kislina

Hialuronska kislina – pomlajevanje

 

Glajenje gub – pomlajevanje obraza s polnili

Glajenje gub (različno globokih statičnih gub), vgreznjenih brazgotin in drugih defektov kože ter za oblikovanje obraza, kot je povečanje ustnic, lic in brade v ta mesta injiciramo hialuronsko kislino, kot polnilo oz. filer.

Hialuronska kislina je naravna sestavina medceličnine naše kože, katera ji daje oporo in z veliko sposobnostjo vezave vode vzdržuje njeno napetost. Ker z leti njena količina usiha, jo z injiciranjem le nadomeščamo, da lahko vrši svojo funkcijo.

  • Učinek glajenja gub s hialuronsko kislino traja nekaj mesecev do enega leta.
  • Po tem obdobju se hialuronska kislina v tkivu naravno razgradi in ne zapušča nobenih posledic.
  • Postopek glajenja gub s hialuronsko kislino lahko ponavljamo.

 

Poseg glajenja gub je kratek

Polnilo (hialuronska kislina) injiciramo v določeni sloj kože z različnimi tehnikami, kar je odvisno predvsem od izbire preparata in vrste spremembe.

Večinoma pred posegom glajenja gub ni potrebna lokalna anastezija, pri popravkih na občutljivejših lokalizacijah (npr. gube okrog očigube na obrazu) pa je možna anastezija s hlajenjem, anestetičnimi kremami ali infiltracijo z anestetikom.

  • Poseg glajenja gub traja približno pol ure in po posegu ni potreben čas okrevanja.
  • Že naslednji dan se lahko vrnete k svojim vsakodnevnim aktivnostim.

 

Neželeni učinki posega s hialuronsko kislino

Takoj po posegu glajenja gub se lahko pojavi rahla rdečina in/ali nežna oteklina kože. Možen je tudi nastanek manjših modric.

Vse to so prehodni pojavi, ki spontano že naslednji dan ali po nekaj dneh povsem izginejo.

Kdaj se hialuronska kislina ne sme uporabljati?

Obstajajo stanja in določene bolezni, pri katerih se tudi to polnilo ne sme uporabljati. Zato se je pred vsakim posegom potrebno pogovoriti z zdravnikom, saj bo le tako poseg ne samo učinkovit, ampak tudi povsem varen.